Overige Dagtochten

 

24/09/2018 LEZERSREIS ``HET FRAAIE TEUTOBURGERLAND``

 

 

5-DAAGSE LEZERSREIS

 

Vertrekdatum:   MAANDAG 24 SEPTEMBER 2018

Voor deze ‘LEZERSREIS’ hebben wij dit jaar gekozen voor het fraaie Teutoburgerwald, een mooie streek met laag- en middelgebergte in Midden-Duitsland. Een bestemming met vele mogelijkheden, heerlijke natuur, interessante musea en prachtige kastelen. Wat dacht u het bekende Winterberg, maar ook pareltjes als Bad Pyrmont en de Oranjeroute staan op het excursieprogramma. Ons zeer comfortabele hotel is gelegen in het kuuroord en vakwerkstadje Bad Salzuflen en biedt een uitstekende verzorging. Kortom, een bestemming waarvan u zeker zult genieten.

 

Dag 1:  

Na vertrek uit de opstapplaats(en) maken we er al een echte vakantiedag van. Want na de koffiestop onderweg rijden we naar de omgeving van Holten, waar we een heerlijke rondrit maken over de mooie wegen van de Sallandse Heuvelrug. Na de lunchpauze passeren we de grens met Duitsland en rijden we met een leuke route naar Bad Salzuflen voor diner en overnachting.

Dag 2:  

Na het uitgebreide ontbijtbuffet bezoeken we het vorstelijke Bad Pyrmont, welke aan de Sprookjesroute en aan de Oranjeroute ligt. Naast de diverse vermaarde kuurparken is zeker ook de Lindenallee zeer de moeite waard. De sculpturen in en langs het water zijn een lust voor het oog. Tevens staat de Brunnenplatz op het programma. Deze vormt het hart van het fraaie centrum met een schitterende fontein en statige panden. Ook staan we even stil bij het natuurfenomeen Dunsthöhle, een dampende spleet in de aarde. Tot slot bezoeken we Slot Pyrmont.

Dag 3:  

Vandaag verkennen we uitgebreid het aangrenzende Sauerland. Na de koffiestop in het mondaine Willingen rijden we prachtige routes door bossen, over heuvels, door dalen en zien het mooiste wat deze streek te bieden heeft. Uiteraard bezoeken we ook de Kahler Asten, het hoogste punt en Winterberg, met zijn gezellige centrum.

Dag 4:  

Dat de streek onlosmakelijk verbonden is met sprookjes zullen we vandaag beleven, want we rijden een stuk van de beroemde sprookjesroute die loopt van Bremen tot Hanau en waar de gebroeders Grimm uiteraard de rode draad zijn. Zo voert onze route langs Hameln, bekend van de rattenvanger, Hessisch Oldendorf en Bad Oeynhausen. Maar rijden ook een stuk van de Oranjeroute, met natuurlijk alle verhalen over onze eigen Emma.

Dag 5:  

Helaas verlaten we ons gastvrije hotel, maar maken er nog een leuke dag van. We rijden allereerst naar de    mijnstad Essen, waar we een zeer interessant bezoek brengen aan Zollverein Essen. Met een enorme roltrap wordt u gebracht naar het begin van de rondleiding. U ziet de enorme ketels, maar ook oud gereedschap en nog veel meer. We nemen ook nog een kijkje op het dak van het gebouw, waar u een heerlijk uitzicht heeft over Essen en het Ruhrgebied. Daarna naar ons eigen land, waar we deze gezellige lezersreis afsluiten met een diner.

 

 

HOTEL INFO:

We verblijven in kuurhotel Maritim, waar de smaakvolle kamers van alle gemakken zijn voorzien. Ook de maaltijden zijn goed verzorgd, met ’s morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangendiner.

REISPAPIEREN:          Een paspoort of identiteitskaart       

VERZORGING:            Halfpension

REISSOM:                    € 595,00 per persoon, inclusief entreegelden.  (€ 50,00 ‘LEZERSKORTING’ is reeds in de prijs verwerkt)

Toeslag éénpersoonskamer: € 125,00