• Dagexcursies voor
    50-plussers

    Info en opgave:
    Telefoon: 0111 - 412319
    E-mail: info@vanoeveren.nl

01/02/2019 EEN HEERLIJKE MEDITERRANE CRUISE

 

Vertrekdatum:   VRIJDAG 1 FEBRUARI 2019

Voor diegene die de donkere dagen graag eens willen ontvluchten en iets bijzonders willen, hebben wij voor u plaatsen gereserveerd op één van de mooiste cruiseschepen van Europa, met vanzelfsprekend tijdens de gehele reis uw ‘eigen’ van Oeveren reisleiding. Deze Mediterrane cruise voert u langs de mooiste plaatsen en eilanden van Zuidelijk Europa en Afrika, waar het zeker rond deze tijd ook goed toeven is. Het schip is één en al luxe en gecombineerd met onze excursies belooft deze reis een echte topreis te worden.

 

1e dag: Vrijdag

Door Luxemburg en langs de steden Nancy en Dijon rijden we naar Chalon sur Saone voor diner en overnachting.

2e dag: Zaterdag

Over de Autoroute du Soleil gaan we zuidwaarts langs de steden Lyon, Valence en langs de Pyreneeën naar Santa Susanna, waar we in een heerlijk hotel zullen dineren en overnachten.

3e dag: Zondag

Vandaag kunnen we het rustig aan doen. Na het ontbijt rijden we naar Barcelona waar we u kort de highlights van deze prachtige stad laten zien. Na de lunchpauze rijden we op het gemakje naar de haven, waar ons schip al klaar ligt en schepen we in voor onze cruise.

4e dag: Maandag

Geen samengesteld programma. U kunt genieten van al het moois wat het schip te bieden heeft.

5e dag: Dinsdag

Na het uitgebreide ontbijtbuffet meren we af in Casablanca. Onder leiding van onze  gids bezoeken we deze indrukwekkende stad. We starten op het centrale plein met een fraai kleurenpalet aan gebouwen. Vervolgens door naar de wijk Habous met de indrukwekkende Arabische architectuur. Langs het Koninklijke Paleis naar La Mah’kama waar we een bezoek brengen aan een oude Islamitische rechtszaal. Tot slot brengen we een bezoek aan de prachtige Hassan II moskee, welke gerekend wordt tot één van de mooiste en belangrijkste moskeeën ter wereld.  

6e dag: Woensdag

Ook vandaag kunt u optimaal gebruik maken van de faciliteiten van het schip. U hoeft zich aan boord geen seconde te vervelen. Maar ook aan dek is het natuurlijk goed toeven onder het genot van een drankje.

7e dag: Donderdag

Na het ontbijt meren we aan in Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. U kunt samen met de reisleiding van boord en een wandeling maken door dit stadje met zijn vele terrassen en zijn autovrije winkelstraten. U kunt natuurlijk ook het 16e eeuwse kasteel San Gabriel bekijken of heerlijk even genieten op het strand.

8e dag: Vrijdag

Na aankomst op het subtropische Gran Canaria nemen wij u mee het Palmitos park. Onderweg naar dit park bent u getuige van de aparte natuur op dit eiland. Vervolgens een ruim bezoek aan het park, gelegen tussen de bergen, met diverse shows. Zo kunt u onder andere de papegaaishow, de dolfijnenshow of de vogelshow bezoeken. Maar ook de rest van het park is de moeite waard, want diverse subtropische planten, vlinders en andere dieren zijn hier te bekijken. In de loop van de middag keren we terug naar het schip.

9e dag: Zaterdag

Vandaag meren we af in de haven van Tenerife. Ook dit is een vulkanisch eiland, maar met een zeer groen hart, het nationaal park de Teide. Het park staat terecht op de UNESCO lijst, want naast de vulkaan Pico del Teide (3718 m) en de kraterverzameling Caldera de las Canadas heeft het gebied een zeer grote diversiteit aan natuur. We rijden eerst door de Aguere vallei en vervolgens door het Esparanza bos. Dan rijden we met diverse serpentines naar het hoogste punt, waar na elke bocht de kleur van de natuur veranderd. Natuurlijk onderweg een stop bij de oude lavavelden.

10e dag: Zondag

Alweer een prachtige stop, want het schip ligt voor anker bij het bloemeneiland Madeira. We rijden naar Pico dos Barcelos waar u een geweldig uitzicht heeft over Funchal. We vervolgen onze weg naar het pittoreske visserplaatsje Camara de Lobos waar Winston Churchill menig schilderuurtje doorbracht. Dan brengen we een bezoek aan Cabo Girao, de hoogste klif (700 m) van Europa met een adembenemend uitzicht. Via de wijngaarden van Quinta do Estreito weer terug naar Funchal.

11e dag: Maandag

U kunt vandaag bijkomen van alle indrukken op de eilanden, want we hebben geen samengesteld programma.

12e dag: Dinsdag

Na ons uitgebreide ontbijtbuffet rijden we naar ‘Groot-Brittannië’. Na deels binnendoor gereden te hebben komen we op de uiterste zuidpunt van Spanje, Gibraltar. Dit stukje land is nog steeds in handen van Groot-Brittannië. In dit kleine belastingparadijs is de rots van Gibraltar dé trekpleister. We vertrekken met de kabelbaan naar Ape’s Den. Hier leeft een grote kolonie apen die vrij rondlopen en zelfs uit uw hand zullen eten. Daarna kunt u nog wat belastingvrije inkopen doen of heerlijk op een terras genieten van de lokale specialiteiten en uitzichten.

13e dag: Woensdag

Vanmorgen ligt het schip in Alicante en gaan we van boord een leuke excursie. Allereerst bezoeken we Alicante, hoofdstad van de Costa Blanca en ‘stad van het licht’. Hier maken we een ontspannen wandeling en zien we onder andere de kathedraal, het 18e eeuwse stadhuis en het eeuwenoude klooster. Vervolgens rijden we naar Novelda, waar we het heiligdom van Santa Maria Magdalena zullen bezoeken. Het gebouw heeft een door Gaudi geïnspireerd ontwerp en is te vergelijken met de Sagrada Familia. Tot slot bezoeken we een lokale wijnkelder, waar we uitgenodigd worden voor een proeverij.

14e dag: Donderdag

Na een vroeg ontbijt verlaten we het schip, laten we Barcelona achter ons en rijden via Narbonne en het Rhônegebied naar Chalon sur Saone voor diner en overnachting.

15e dag: Vrijdag

Via Nancy, Metz en de Ardennen naar ons dineradres, waar we nog lang zullen napraten over deze indrukwekkende reis.

 

SCHEEPSINFO:

De reis wordt begeleid door de bekende reisleiding van “van Oeveren”. Tijdens de meeste genoemde excursies is er een Nederlandstalige gids(e) aanwezig. Op deze reis verblijven wij op het fraaie schip van Norwegian Cruise Lines. Het is voorzien alle denkbare luxe, zoals zwembaden, diverse restaurants, bars, lounges, winkeltjes, bibliotheek, filmzaal, casino, theater, een heus tennisveld en een zonnedek. Uw buitenhut is compleet met toilet en bad/douche. De maaltijden zijn in buffetvorm of een uitgebreid menu.

REISPAPIEREN:

Een paspoort

VERZORGING: 

Halfpension en Volpension aan boord

REISSOM: € 2.790,00 per persoon, inclusief alle genoemde excursies.

Toeslag éénpersoonskamer/hut: € 895,00

Toeslag hut met balkon: € 590,00 per persoon

(Hutten en prijzen zijn geldig tot 1 september. Hierna prijzen en beschikbaarheid op aanvraag)