50-plus Excursiereizen


Uitleg reissymbolen:


U begrijpt dat het lastig is in te schatten hoe zwaar een reis precies is. Immers, een ieder beleeft en ervaart een reis op een andere manier. Voor de ťťn is een stadswandeling zwaar en voor een ander wellicht de wisseling van hotels. Desalniettemin hebben wij getracht een gradatie aan te geven bij elke reis met tekst en een cijfer;

1. Licht programma.
In dit programma wordt nauwelijks gewandeld, geen stadswandelingen. Bijna alles wordt met de bus gedaan. De afstanden beperken zich van bus tot hotel/boot/attractie en weer terug. Ook de hoogteverschillen zijn verwaarloosbaar. Deze reizen zijn ook geschikt voor deelnemers die minder goed ter been zijn of deelnemers met een rollator.

2. Middellicht programma.
In dit programma wordt er af een toe een kleine wandeling gemaakt, maar de afstanden zijn zeer beperkt en het tempo laag. Er worden geen stadswandelingen gemaakt. De afstanden van bus naar hotel/boot/attracties zijn gering. De hoogteverschillen zijn nihil. Af en toe een trapje. Deze reizen zijn ook geschikt voor deelnemers die minder goed ter been zijn of deelnemers met een rollator.

3. Middel programma.
In dit programma wordt er af een toe een stadswandeling gemaakt, maar de afstanden zijn niet erg groot. De duur beperkt zich tot maximaal anderhalf uur en het tempo is laag. Het is mogelijk dat de afstanden van bus naar hotel/boot/attracties wat groter zijn. Ook kan het zijn dat er af en toe een trap in het programma zit of een klein hoogteverschil. Deze reizen zijn ook geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn of deelnemers met een rollator. U moet er dan wel terdege rekening mee houden dat sommige programmaonderdelen niet gevolgd kunnen worden.

4. Middelzwaar programma.
In dit programma wordt er regelmatig een stadswandeling gemaakt, tot maximaal 2 uur. Het tempo is hierbij middelmatig. Het is mogelijk dat de afstanden van bus naar hotel/boot/attracties wat groter zijn. Ook kan het zijn dat er regelmatig een trap in het programma zit of wat hoogteverschillen. Deze reizen zijn
niet
geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn of deelnemers met een rollator. Wilt u toch met deze reis mee, dan moet u er wel rekening mee houden dat sommige programmaonderdelen niet gevolgd kunnen worden.

5. Zwaar programma.
In dit programma wordt er regelmatig een stadswandeling gemaakt, tot maximaal 2 uur. Het tempo is hierbij middelmatig. Het is mogelijk dat de afstanden van bus naar hotel/boot/attracties wat groter zijn. Ook de hoogteverschillen in dit programma kunnen aanzienlijk zijn. Deze reizen zijn
niet
geschikt voor deelnemers die slecht ter been zijn of deelnemers met een rollator.

Belangrijk:
Indien u een rollator mee wilt nemen op de reis, dient u dit bij reservering door te geven. Ook eventuele gezondheidsklachten en/of diŽten waar wij rekening mee moeten houden graag doorgeven bij boeking!

Slecht ter been of reizen met een rollatore
Ook als u wat minder ter been bent of afhankelijk bent van uw rollator kunt u natuurlijk gewoon genieten van een welverdiende vakantie. Echter, niet alle reizen, landen en programma's zijn hier geschikt voor. Sommige landen kennen alleen stoepen en geen oprijpaden. Ook is vaak de bestrating niet zoals u thuis gewend bent of het is niet overal vlak. Kijkt u goed naar de intensiteit van een reis en informeer of de reis ook voor u geschikt is!


Klik hier om deze reis te boeken


[Terug]