Van Oeveren Reizen
 

Dagtochten

07/02/2024 WINTERREIS TENERIFE (volgeboekt)

GENIETEN VAN DE WINTERZON

 

Vertrek: WOENSDAG 7 FEBRUARI 2024

 

Wat is heerlijker dan na de donkere dagen na kerst en oud en nieuw te genieten van een reis naar een bestemming waar de zon uitbundig schijnt en het rond deze tijd altijd goed vertoeven is? De Canarische Eilanden, een archipel gelegen op ongeveer 200 kilometer voor de kust van Afrika en behorend tot Spanje, zijn al lange tijd een favoriet onder degenen die van zon en natuur houden. Tenerife, ook wel bekend als het 'Eiland van de Eeuwige Lente', is een van de grootste eilanden en heeft een vulkanische oorsprong. Dankzij het subtropische klimaat en vooral het toerisme is het eiland tot bloei gekomen. Ons hotel is een van de beste op het eiland, en in combinatie met onze excursies belooft deze reis een onvergetelijke ervaring te worden. Gaat u ook weer mee?

1e dag:

Nadat u door de taxi thuis bent opgehaald zetten we koers naar Rotterdam, waar we inchecken en in de loop van de middag opstijgen richting Tenerife (voorlopige vluchttijd 12:50 - 16:25 uur). Uiteraard gaat uw eigen van Oeveren reisleiding ook bij u aan boord. Bij aankomst staat er een lokale touringcar voor ons klaar die ons naar het hotel in Costa Adeje brengt voor diner en overnachting.

2e dag:

Na het uitgebreide ontbijtbuffet maken we kennis met onze Nederlandstalige gids en maken we een tour over het eiland. Zij vertelt uiteraard over de historie van het eiland en over hetgeen u onderweg tegenkomt. We rijden door Parque Nacional del Teide, het bekendste natuurgebied van de Canarische Eilanden, domicilie van de Pico del Teide (3718 m) en de kraterverzameling Caldera de las Canadas. Onderweg maken we natuurlijk de nodige stops voor foto’s en pauzes. Een heerlijke dag waarbij u optimaal kunt genieten van de natuur op het eiland. Eind van de middag keren we dan terug naar ons fijne hotel.

3e dag:

Na het ontbijtbuffet gaan we dit langgerekte eiland verder per touringcar bekijken. Een lokale Nederlandstalige gids(e) neemt u mee over het eiland, dat werkelijk één groot natuurgebied is. Via heerlijk kronkelige wegen waar u kunt genieten van de meest fraaie uitzichten en via idyllische dorpen als San Miguel naar Granadilla de Abona voor de middagpauze. Wij bieden u hier een typische streeklunch aan. In de loop van de middag arriveren we weer in ons hotel in Costa Adeje.

4e dag:

Deze morgen bezoeken we de gezellige weekmarkt nabij het moderne winkelcentrum Plaza del Duque en kunt u heerlijk slenteren langs de vele kramen of gezellig genieten van een kopje koffie. Na de lunchpauze rijden we via Guia de Isora naar Playa de San Juan waar we op de promenade even vrije tijd hebben. Vervolgens via de kustroute weer terug naar het hotel.

5e dag:

Vandaag houden we ter vrije besteding. Maar vervelen hoeft u zich niet, want zowel in het hotel als in de buurt is er van alles te doen, te zien en te beleven.

6e dag:

Een dag om nooit te vergeten. Na een korte rit nemen we de veerboot naar La Gomera, een van de kleinste eilanden van de archipel, maar volgens velen de mooiste en gezegend met een natuur die nog lang op uw netvlies zal staan. Het eiland is voornamelijk weelderig begroeid met groene palmbomen, laurierboombossen en aan de kust vindt u zwarte(!) stranden en een zeer kalme zee. Het eiland heeft ook het enige natuurpark van Spanje dat opgenomen is op de UNESCO-lijst: Parque Nacional de Garajonay.

7e dag:

Vandaag bezoeken we het noordelijk deel van het eiland. Via de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife rijden we naar Puerto de la Cruz voor een bezoek aan het Loro Parque, een prachtige en uitstekend verzorgde tuin met een breed aanbod van tropische dieren en planten. Tevens beschikt men over ’s werelds grootste collectie papegaaien. Bovendien is het mogelijk om door een glazen tunnel te wandelen, die zich onder een enorm aquarium bevindt. Hierdoor kunt u de haaien vanuit alle hoeken bewonderen. Verder is er een boeiende dolfijnenshow om van te genieten. Na dit enerverende bezoek rijden we met een mooie route weer retour naar ons hotel.

8e dag:

Na het ontbijt heeft u nog wat vrije uurtjes. Net na de middag verlaten we ons hotel en worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Rotterdam (voorlopige vluchttijd 17:45 - 22:45 uur). Vanaf Rotterdam weer terug naar Zeeland, waar de taxi’s klaarstaan om u naar huis te brengen.

 

HOTEL INFO: We verblijven deze reis in het fijne ****-hotel Iberostar Bouganville, waar alle kamers uitzicht hebben op zee en voorzien zijn van wifi, bad of douche etc. Vanzelfsprekend wordt u ook culinair verwend met ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een warm buffet.

REISPAPIEREN: Een paspoort of identiteitskaart.

VERZORGING:  Halfpension (m.u.v. dag 8)

REISSOM: € 2.695,00 per persoon, inclusief excursies,  entreegelden en retourvlucht.

Toeslag eenpersoonskamer: € 475,00

 Terug naar het dagtochten overzicht