• Dagexcursies voor
    50-plussers

    Info en opgave:
    Telefoon: 0111 - 412319
    E-mail: info@vanoeveren.nl

10/02/2023 WINTERREIS 2023

Vertrek: VRIJDAG 10 FEBRUARI 2023

Na het succes van vorig jaar wederom een gezellig reis naar de sneeuw. We reizen dit jaar af naar Karinthië. Door de ligging is dit gebied één van de zonnigste streken van Oostenrijk en samen met de witte winterdeken zijn de panorama’s onvergetelijk. Ook dit jaar vullen we de avonden aldaar weer met leuke en gezellige activiteiten.

 

1e dag: Vrijdag

Over de ‘Linksrheinischer Autobahn’ gaan we door de Eifel naar Ulm voor diner en overnachting.

 

2e dag: Zaterdag

Al snel zien we de eerste sneeuw. Door het winterlandschap van de Alpen naar ons hotel in Bad Kleinkirchheim.

 

3e dag: Zondag

Vandaag staat omgeving Villach op het programma. Allereerst gaan we naar de skischans in Villach kijken. Hopelijk is men aan het trainen en kunt u genieten van een spectaculaire sport. Daarna rijden we via een mooie route terug naar het hotel. Eind van de middag neemt de reisleiding u mee voor een fakkeltocht, inclusief schnaps.

 

4e dag: Maandag

In de loop van de morgen vertrekken we naar de Weissensee, die bij ons bekend is van de alternatieve Elfstedentocht. Normaal gesproken is dit meer geheel bevroren en bedekt met sneeuw. Een plaatje om te zien. Vandaag is de lunch inbegrepen.

 

5e dag: Dinsdag

Vandaag gaan we met de kabelbaan naar de top van de berg. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving en genieten we met z’n allen van koffie met apfelstrudel. Vanavond gaan we met tractor en kar naar de Unterwirt hütte hoog in de bergen voor een prima diner. Voor de liefhebbers dalen we hierna af met de slee (u kunt ook met de kar weer terug naar het hotel).

 

6e dag: Woensdag

Vandaag gaan we naar het gezellige Klagenfurt. Via een mooie route arriveren we in het centrum, waar we eerst koffie zullen drinken. Vervolgens een wandeling met gids door het centrum. Na het diner staan er paardenkoetsen voor u klaar, die u meenemen voor ontspannen tocht door een prachtig landschap van sneeuw. Een unieke ervaring. 

 

7e dag: Donderdag

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar de Turracher Höhe, misschien wel één van de mooiste wintergebieden van Oostenrijk, met de vele sneeuw en het bevroren meertje als een ansichtkaart in het landschap. Ook hier gaan we met de kabelbaan omhoog om te genieten van alles waar Oostenrijk zo beroemd om is. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel.

 

8e dag: Vrijdag 

Helaas verlaten we ons prachtige hotel, maar de terugreis is als een excursie zo mooi. We gaan via Passau, de Drierivierenstad, waar we een pauze zullen houden in de mooie Altstadt. In de middag naar ons hotel in het Steigerwald.

 

9e dag: Zaterdag

Door de bosrijke Spessart en het Westerwald keren we terug naar Nederland. Alvorens huiswaarts te keren, besluiten we onze reis met een prima verzorgd diner.

 

Info: Op deze reis verblijven we in hotel Kolmhof in Bad Kleinkircheim, een gastvrij en zeer comfortabel ****-hotel gelegen in de zonnige Nockbergen. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, telefoon en televisie. Dagelijks heeft u een uitgebreid ontbijtbuffet en een viergangen (keuze)menu met saladebuffet. Bovenstaand programma onder voorbehoud van weersomstandigheden.

 

REISPAPIEREN: Een paspoort of identiteitskaart                    VERZORGING:  Halfpension

REISSOM: € 1.395,00 p.p. inclusief alle programmaonderdelen. Toeslag éénpersoonskamer: € 195,00 pp