Van Oeveren Reizen
 

Excursies voor 50-plussers

13/10/2024 Lezersreis `Bad Wildungen in het Sauerland` (VOLGEBOEKT)

 

BAD WILDUNGEN IN HET SAUERLAND

 

ZONDAG 13 OKTOBER 2024    

t/m   

DONDERDAG 17 OKTOBER 2024

 

Dit najaar gaan we naar het interessante Sauerland. Een bestemming die eigenlijk altijd bij een ieder aanspreekt. Een fraaie natuur in het middelgebergte, gezellige dorpen en stadjes, veel vakwerkbouw, meren en stuwdammen. En een geweldig hotel. Gaat u ook weer mee?

 

1e dag: Zondag

Na de ophaalroute rijden we richting Sleeuwijk, waar we aan boord van een rondvaartboot stappen. U wordt hier verwend met koffie en gebak en een mooie tocht richting Woudrichem, Slot Loevestein en langs Hardinxveld weer terug. Hierna rijden we richting de Duitse grens en houden daar nog een lunchpauze. In de middag rijden we met een leuke route naar Bad Wildungen voor diner en overnachting.

 

2e dag: Maandag

Na het ontbijt maken we een uitstapje naar het nabijgelegen nationaal park Kellerwald. Hier bevindt zich één van de laatste aaneengesloten loofbosgebieden van Midden-Europa. Over een prachtige route rijden we om het park richting de Edersee, het fraai gelegen stuwmeer, met als blikvanger kasteel Waldeck. Tijdens het bezoek aan het, op een heuvel gelegen, kasteel heeft u een magnifiek uitzicht over de omgeving en de bijzonder gevormde Edersee. In de loop van de middag brengen we nog een bezoek aan het fotogenieke Frankenau, een dorpje met een fraai dorpsplein en vele vakwerkhuizen.

 

3e dag: Dinsdag

Vandaag een dag met een oranje tintje. We rijden binnendoor naar Bad Arolsen, waar de koffie met wat lekkers al voor u klaarstaat. In Bad Arolsen bezoeken we vervolgens het paleis van Waldeck-Pyrmont, het paleis waar onze eigen koningin Emma geboren is. Hierna rijden we naar het middeleeuwse Korbach voor een ruime pauze. Tot slot een rondrit door de prachtige natuur terug naar Bad Wildungen voor het diner.

 

4e dag: Woensdag

We maken kennis met de Kaiser Wilhelmstad Kassel. Uiteraard bezoeken we het Bergpark Wilhelmshöhe. In dit park ziet u onder andere vele watervallen en het 70 meter hoge standbeeld van Hercules. Leuk om te vermelden is dat Kassel te boek staat als de wasberenstad. De kans is groot dat u onderweg ergens een wasbeer tegenkomt. Na de lunchpauze rijden we een klein stukje met onze touringcar naar Karlsaue, waar we een bezoek brengen aan het barokke park. Vanaf 1568 heeft Wilhelm IV een oranjerie laten bouwen en renaissancetuinen laten aanleggen; een prachtig gebouw met dito tuinen.

 

5e dag: Donderdag

Helaas nemen we afscheid van ons hotel en rijden we binnendoor naar Ramsbeck, waar we de ertsmijn zullen bezoeken, want de mijnbouw vormde vele eeuwen de grote schat van het Sauerland. Met een treintje rijden we de Dörnberg binnen voor een zeer interessant bezoek aan de mijn en het museum. Na dit bezoek is het helaas al tijd om richting Nederland te rijden, maar voordat we u met de taxi naar huis brengen, genieten we eerst nog van een goed afscheidsdiner.

 

Hotelinfo:

We verblijven in het gezellige, luxe en vriendelijke ****-Maritim hotel, gelegen nabij de gezellige wandelpromenade van Bad Wildungen en waar alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, televisie en minibar. De maaltijden zijn goed verzorgd, met ’s avonds een diner of buffet en ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet.

 

REISPAPIEREN:          Een paspoort of identiteitskaart        VERZORGING:            Halfpension

REISSOM:                   € 799,00 pp, incl. entrees  

Toeslag 1-pk: € 135,00

Voor inlichtingen en boekingen kunt u bellen naar: 0111-412319.Terug naar het dagtochten overzicht