• Dagexcursies voor
    50-plussers

    Info en opgave:
    Telefoon: 0111 - 412319
    E-mail: info@vanoeveren.nl

09/04/2019 SEIZOENOPENING (VOLGEBOEKT)

VEELZIJDIG NOORD-HOLLAND

03-Daagse SEIZOENOPENING naar Egmond aan Zee

 

Vertrek: DINSDAG 09 APRIL 2019

Thuiskomst: DONDERDAG  11 APRIL 2019

 

Voor de seizoenopening hebben we gekozen voor een heel leuke bestemming in Noord-Holland. Een gebied wat nog niet vaak in ons programma heeft gestaan. We verblijven deze reis in Egmond aan Zee, wat in de volksmond ook wel ‘Derp’ genoemd wordt. Het is gelegen net achter de duinen en ideaal voor het maken van leuke uitstapjes in de omgeving. We hebben voor u hier een prima hotel vastgelegd. Alles bij elkaar opgeteld belooft het weer een leuke en gezellige seizoenopening te worden.

 

1e dag:

Via de ring van Rotterdam rijden we naar de koffiepauze. Vervolgens een mooie rit door de bollenstreek, waar in deze tijd van het jaar al van alles in bloei staat. De lunchpauze houden we in de prachtige binnenstad van Haarlem en daarna gaan we nog even terug in de tijd, want we maken een rondvaart door het Zaanse Wereld Erfgoed. We ontdekken de heldenrollen van de Zaanse molens. Zonder deze ‘Hollandse helden’ had Nederland helemaal geen Gouden Eeuw en VOC gekend. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons fijne hotel voor diner en overnachting.

2e dag:

Na het uitgebreide ontbijt rijden we dwars door het typerende landschap van Noord-Holland naar Hoorn, waar we aan boord stappen van de beroemde en schilderachtige stoomtrein van Hoorn naar Medemblik. Een unieke ervaring. De lunchpauze houden we vandaag in het altijd gezellige en levendige Volendam, met de dijk en de souvenirwinkeltjes als absolute trekpleisters. In de loop van de middag brengen we nog een bezoek aan het levende ‘openluchtmuseum’ Marken. Op dit (schier)eiland heeft men in de loop der eeuwen zelfs een eigen architectuur ontwikkeld, die tezamen met de typische klederdracht van Marken iets unieks maakt. Hierna keren we terug naar ons hotel.

3e dag:

Helaas verlaten we ons gastvrije hotel, maar het belooft nog een leuke dag te worden, want we brengen een bezoek aan de oudste veiling van Nederland, de Broeker Veiling. Hier krijgt u een goed beeld hoe men vroeger de producten aan en af voerden in deze Groenteveiling. We beginnen ons bezoek met koffie en Broeker Bol en tevens gebruiken we de lunch in het Veiling restaurant. Ook kunt u ‘meeveilen’ met een aantal te verkopen producten. Hierna rijden we terug naar Zeeland, waar we onze reis afsluiten met een goed verzorgd diner.

 

REISINFO:

We verblijven in een goed en prima gelegen hotel in Egmond aan Zee,  waar alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, televisie en minibar. Tevens heeft het hotel de beschikking over een gezellige lounge, restaurant, zwembad en sauna’s. De maaltijden zijn goed verzorgd, met ’s avonds een dinerbuffet of diner en ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet.

HOTEL: Hotel Zuiderduin Egmond aan Zee

VERZORGING: Halfpension (lunch 3e dag inbegrepen)

REISSOM: € 399,00 per persoon, inclusief entreegelden.

Toeslag éénpersoonskamer: € 50,00