• Dagexcursies voor
    50-plussers

    Info en opgave:
    Telefoon: 0111 - 412319
    E-mail: info@vanoeveren.nl

20/01/2020 13-Daagse WINTERREIS naar ZUID-AFRIKA

 

Met o.a. Krugerpark, Swaziland en Johannesburg

 

Vertrek op:                  MAANDAG 20 JANUARI 2020

 

Maak de reis van uw leven! U heeft nu de unieke kans om het mooie Zuid-Afrika in al zijn facetten te bezoeken in groepsverband. Na het succes in 2015 hebben we deze keer een ander deel van dit prachtige land gekozen voor een indrukwekkende winterreis, het avontuurlijkste land van Afrika. Een land met een Nederlandse achtergrond, veel cultuur, dieren die u hier alleen in dierentuinen kunt bewonderen en een natuur waar u stil van zal worden. Op deze reis hebben we een fascinerend excursiepakket met onder andere het fraaie Krugerpark, Swaziland en Zululand. Ook de hotels, sommige in Afrikaanse stijl en middenin de natuur, op deze reis zijn meer dan uitstekend. Zoals al gezegd…de reis van uw leven.

 

 

1e dag: Door onze taxi’s wordt u thuis opgehaald en samen met uw ‘van Oeveren reisleiding’, die de gehele reis bij u blijft, rijden we richting Schiphol voor de vlucht (per KLM) van Amsterdam naar Johannesburg (voorlopige vluchttijd 10.15 uur). Na aankomst op de luchthaven maken we kennis met onze Nederlandstalige reisleiding/gids en volgt een korte rit naar het hotel in Johannesburg voor de overnachting.      

2e dag: Na een welverdiende nachtrust, maakt u vandaag kennis met Soweto en Pretoria. We maken een wandeling door het centrum en bezoekt o.a. het Voortrekker museum en de regeringsgebouwen. We ontdekken vooral dat het prachtige steden zijn, met vele fraaie gebouwen, monumenten en een bijzondere geschiedenis.

3e dag: Na het uitgebreide ontbijt gaan we vandaag de prachtige Panoramaroute verkennen met zijn fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Three Rondavels. Een andere hoogtepunt hier, de Bourke’s Luck Potholes, zijn ontstaan doordat de Blyde rivier en de Treur rivier hier al eeuwenlang samenkomen. Door de voortdurende enorme krachten van het water zijn prachtige ronde gaten in het gesteente ontstaan. Vervolgens bezoekt u het historische goudzoekers plaatsje Pilgrim’s Rest, dat is opengesteld als openluchtmuseum en is uitgeroepen tot Nationaal Monument. Diner en overnachting in Graskop.

4e en 5e dag: De komende 2 dagen misschien wel het absolute hoogtepunt van deze reis. We bezoeken namelijk het bekende Krugerpark. Gelegen op de grens van Zimbabwe en Mozambique is het één van de mooiste parken van Afrika. Naast de grootte staat het Krugerpark bekend om de grote variatie aan diersoorten. Er leven meer dan 148 geregistreerde soorten zoogdieren, 505 soorten vogels, 118 soorten reptielen, 53 vissoorten en 35 amfibieën. Daarmee huisvest het Krugerpark de grootste variëteit aan dieren van het hele continent. Natuurlijk zijn ook de ‘Big Five’ aanwezig in het park. We maken een gamedrive per touringcar door het park. We dineren en overnachten de komende 2 nachten in de buurt van het park. De volgende dag gaan we onder leiding van een ranger in een 4x4 safaritruck de natuur in. Deze dag is inclusief lunch in de natuur. Een enorme belevenis!

6e dag: We verlaten vandaag Zuid-Afrika en rijden het bergachtige Swaziland binnen. Via een prachtige route met bergen, pijnbomen en schitterende vergezichten komt u aan in Mantenga. Dit dorp is een soort open- luchtmuseum met huizen gemaakt van palen, gras, stro, leer, aarde en mest en u krijgt hier een idee hoe het Swazi volk leefde. U verblijft één nacht in dit bijzondere koninkrijkje.

7e dag: Na het ontbijt gaat we de ‘Umphakatsiexcursie’ doen. Umphakatsi is een bijzonder dorp aangezien het één van de weinige is met een vrouwelijke Chief: Inkhosikati. U zult veel uitleg krijgen over de Swati-cultuur en gebruiken en ook leren hoe gebruiksvoorwerpen gemaakt worden en wat hun siSwati naam is. U zult zien hoe de vrouwen matten vlechten waarvan de kenmerkende Beehive-hutten gemaakt worden. Hierna vertrekken we via een mooie route door de provincie KwaZulu-Natal en arriveert u in het gebied dat bekend staat als Zululand. Hier staat een 3 uur durende game drive per open 4x4 safaritruck in het Hluhluwe-iMfolozi wildpark op het programma. Het Hluhluwe-iMfolozi Park bestaat eigenlijk uit 2 reservaten die sinds 1989 met elkaar in verbinding staan via een zogenaamde corridor. Hier kunnen we giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden treffen.  U verblijft de komende nacht in de omgeving van Hluhluwe.

8e dag: Een heerlijke rustige dag staat op het programma. We vertrekken richting St. Lucia, wat gelegen is aan de kust. Hier gaan we eerst genieten van wat vrije tijd op het of bij het strand. In de namiddag maken we nog een korte rondvaart over het meer van St. Lucia. Diner en overnachting in een lodge.

9e en 10e dag: Ook de komende twee dagen beloven heel mooi te worden.  We vertrekken naar de Drakensbergen via de vallei van de duizend heuvels, gelegen tussen Pietermaritzburg en Durban. De komende 2 nachten verblijft u in het noordelijke deel van de indrukwekkende Drakensbergen. Het gebied nodigt uit om een kleine wandeling te maken en u kunt er genieten van het prachtige berglandschap. Op dag 10 brengt u een bezoek brengen aan het Royal Natal National Park. In dit gebied treft u talloze grotten, waar de San (Bosjesmannen) vele duizenden jaren geleden hun manier van leven vastlegden in meer dan 5.000 rotstekeningen.

11e dag: We gaan op weg terug naar Johannesburg, een rit waarbij onderweg nog van alles te zien is. In Johannesburg heeft u ook nog wat vrije tijd voordat we hier dineren en overnachten.

12e dag: De laatste dag gaan we nog optimaal benutten. We vertrekken niet te vroeg uit het hotel voor een uitgebreide stadstour door deze mooie stad. Het is de grootste stad van het land, met tal van bezienswaardigheden. Na een vroeg diner gaan we op weg naar het vliegveld (voorlopige vluchttijd 23.55 uur per KLM).

13e dag: Na aankomst op Schiphol (voorlopige aankomst ca. 10.20 uur) staat uw vertrouwde van Oeveren touringcar weer klaar om u naar huis te brengen, maar voordat u in de taxi stapt praten we nog even na tijdens een gezellige lunch.

 

INFO: De reis wordt in zijn geheel begeleid door de bekende reisleiding van “Van Oeveren Reizen”. Tijdens de excursies is er een Nederlandstalige gids aanwezig. Op deze reis verblijven wij in goede hotels of lodges en allen voorzien diverse faciliteiten. De kamers beschikken uiteraard over minimaal een badkamer met bad/douche, minibar, tv en telefoon. In de hotels heeft u ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een diner, maar soms buffet. De excursies worden uitgevoerd met een lokale bus.

 

REISPAPIEREN: Een paspoort (dient geldig te zijn tot minimaal 1 april 2020)

VERZORGING: Halfpension (1 x lunch is inbegrepen)

REISSOM: € 3.295,00 per persoon, inclusief entreegelden. 

Toeslag éénpersoonskamer: € 320,00

(bovenstaande prijzen zijn geldig t/m 19 juli. Hierna kunnen de vluchtprijzen wijzigen en is de prijs op aanvraag)