• Dagexcursies voor
    50-plussers

    Info en opgave:
    Telefoon: 0111 - 412319
    E-mail: info@vanoeveren.nl

00/03/2022 WINTERREIS 2022 (nog een paar kamers beschikbaar)

WINTERREIS

Met gezellige avonden

Vertrek:       ZATERDAG 12 en 26 MAART 2022

Een fantastische winterreis, zo kunnen we deze reis gerust noemen. De zuidkant van de Alpen is in deze tijd van het jaar vaak gezegend met veel zon en dankzij de sneeuw zijn de uitzichten onderweg onbetaalbaar. De Dolomieten biedt ons vele mogelijkheden voor leuke excursies en ook ons hotel zal er alles aan doen u deze week te verwennen, ook met gezellige avonden. Een reis die u niet snel zult vergeten.

 

1e dag: Zaterdag; Na de koffiepauze bij Venlo rijden we over de Duitse autobanen naar ons hotel in Ulm voor diner en overnachting.

2e dag: Zondag; Langs Memmingen rijden we de Zuid-Duitse Alpen in en zien we al snel de eerste sneeuw op de hellingen. We rijden langs het bekende kasteel Hohenschwanstein in Schwangau en over de Fernpas richting Innsbruck. Dan over de bekende Brenner naar het sprookjesachtige Toblach, waar we hartelijk ontvangen worden in ons hotel.

3e dag: Maandag; U wordt wakker met zicht op de besneeuwde bergen en hopelijk een strakblauwe lucht. Na het uitgebreide ontbijt rijden we een prachtige route naar Kronplatz, waar we met een lift naar ruim 2200 meter stijgen. Hier maken we het luiden van de enorme klok, de Concordia, mee. Tevens een prachtig uitzicht op Olang en de Furkelpas . Na het diner neemt de eigenaar van het hotel u mee voor een spectaculaire fakkeltocht. Onderweg wordt u getrakteerd op mooie verhalen en een glühwein.

4e dag: Dinsdag; We beginnen deze dag met een bezoek aan de prachtige plaats Brixen, tweede plaats van de streek en gelegen in het schilderachtige Eisacktal. Hier maken we een kleine wandeling en zien we onder andere de beroemde barokke Domkerk, Hofburg, maar ook het gezellige centrum. Na de lunchpauze rijden we een mooie route. Ook deze avond belooft een gezellige te worden, met folklore en muziek.

5e dag: Woensdag; Na een wat later ontbijt wandelen we naar het plaatselijke station voor een ontspannen treinritje naar Bruneck. Dit is de hoofplaats van het Pustertal, met een leuk centrum en een kasteel dat hoog boven de stad gebouwd is. Hier heeft u ook wat vrije tijd. Deze avond misschien wel het hoogtepunt: compleet met dekentje maken we een romantische tocht met een arrenslee. Een hele ervaring. 

6e dag: Donderdag; Onze laatste dag in de Dolomieten gaan we nog optimaal benutten. Door de bergen allereerst naar Cortina d’Ampezzo voor dekoffiepauze. Deze plaats is vooral bekend van de Olympische spelen, die hier in het verleden gehouden zijn en in 2026 gehouden worden. Tevens de enige plaats van Italië met een gletsjer, de Marmolada. Hierna vervolgen we onze weg en zien we onder andere de ‘Drei Zinnen’, een zeer markante rotsformatie.

7e dag: Vrijdag; Helaas verlaten we ons prachtige hotel. We rijden een stukje door het Inntal naar de Achensee. Een fraaie route brengt ons naar de Tegernsee en vervolgens in de middag langs München en Nürnberg naar ons hotel in het Steigerwald voor diner en overnachting.

8e dag: Zaterdag; Door de bosrijke Spessart en het Westerwald keren we terug naar ons land. We sluiten deze mooie reis af met een uitstekend verzorgd diner.

Hotelinfo: We verblijven in hotel Rosengarten in Toblach, een prima hotel in met een panoramisch uitzicht op de bergen. Het hotel heeft de beschikking over een gezellige lounge, restaurant, sauna etc. Alle ruime kamers hebben een bad/douche, toilet, televisie en telefoon. ’s Morgens heeft u een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een diner of buffet.

Reispapieren:    Een paspoort of identiteitskaart

Verzorging:        Halfpension

Reissom: € 995,00 p.p. inclusief entreegelden en avondprogramma’s. Toeslag éénpersoonskamer € 150,00

(ZIE DE RICHTLIJNEN COVID ELDERS OP DEZE SITE)