Van Oeveren Reizen
 

Busbedrijf van Oeveren, sinds 1927

De geschiedenis

Toen Cornelis ( Kees ) van Oeveren op maandag 23 mei 1927 zijn Ford T-bus aanslingerde om die voor de eerste keer over de route van de lijndienst tussen Zierikzee en Ellemeet (Zeeland) te sturen zal hij niet gerealiseerd hebben dat hij de grondlegger was van een gerenommeerd bedrijf. Zoals velen in die tijd begon hij met vol goede moed, met één bus, een traject te rijden, met vooral de hoop 's avond met een volle "knip" thuis te komen. Deze lijndiensten werden langzaam maar zeker uitgebreid, met dagelijkse ritten en meerdere bestemmingen.


Lag voor de oorlog het accent van Van Oeverens activiteiten veelal op de lijndienst, nu ontstond er ook steeds meer vraag naar dagreizen en groepsvervoer. De aansluiting van het eiland aan het vasteland door Grevelingendam en Zeelandbrug was hierbij een sterk stimulerende factor.
Vooral in de vijftiger jaren, waarin vele verenigingen werden opgericht (elk dorp had wel een reisvereniging) en de sterk opkomende markt voor meerdaagse reizen heeft er toe geleid dat het bedrijf langzaam maar gestaag groeide.

In 1977 is Van Oeveren begonnen met het "seniorenbusprogramma". Aanvankelijk met een reis naar Wenen. Heden reizen ruim 2000 passagiers naar alle landen van Europa, van IJsland tot Griekenland en van Ierland tot Polen. Ruim 40 reizen per jaar maken tegenwoordig deel uit van ons programma.Het heden

Nog steeds is de dagelijkse leiding in handen van de 'van Oeverens'. André van Oeveren is inmiddels de derde generatie. In ruim 80 jaar tijd is van Oeveren Zierikzee uitgegroeid tot een moderne onderneming. Nog steeds zijn het verzorgen van lijndiensten door heel Zeeland, dagtochten en het seniorenbusprogramma de hoofdactiviteiten van ons bedrijf.

Telt men het aantal medewerkers van het busbedrijf en het eigen reisburo samen,dan komt men uit op een bestand van ruim 50 personeelsleden. Door de jaren heen wordt het wagenpark van 27 bussen regelmatig vervangen. Daardoor wordt er over het algemeen met jong materiaal gereden. Door de groei van het bedrijf, was het in 1993, dat de garage in de binnenstad van Zierikzee, verruild werd voor een prachtig nieuwbouwpand op het industrieterrein. Een jaar later werd ook hier al uitgebreid met een extra stalling.